Vienmēr glabāju skapī kādu konservu burciņu, kad viesi jau ir pie sliekšņa, man vienmēr palīdz tik vienkāršas un garšīgas sviestmaizes.
Šīs sviestmaizes gatavoju gan svētkos, gan darba dienās, sanāk diezgan lētas un nekad nepaliek uz galda.
Šādas sviestmaizes var pagatavot ar pilnīgi jebkuru maizi, es gatavoju ar pelēko maizi.
Ēdienu gatavošanai mums būs nepieciešami šādi produkti:
Pelēkā maize
Konservētas šprotes
Dilles
Vārīta ola 2 gab
Svaigs gurķis
Sāls
Majonēze 2 ēd.k
Gatavošanas metode:
Atveriet brētliņu burciņu, nolieciet zivis uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu.
Maizi sagriež porcijās, apcep uz sausas pannas līdz zeltaini brūnai no abām pusēm vai apcep tosterī.
Olas iepriekš izvāra un sarīvē uz smalkās rīves.
Svaigu gurķi sagriež nelielos kubiņos un liek bļodā ar sarīvētām olām.
Smalki sagriež dilles un liek bļodā.
Lasi vēl: Ne recepte, bet zelts – Šīm kotletēm pat nav nepieciešams piedeva: es sarīvēju desiņas un pievienoju kartupeļiem
Pielej nedaudz majonēzes un kārtīgi samaisa.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- Viņš noslēdza derības, ka apprecēs bagātnieka apaļīgo meitu — bet kāzu dienā viss beidzās negaidītiby Rinalds Bergmanis
- Bietes tagad tiek vārītas maisiņā; žēl, ka es par šo metodi nezināju agrāk – 25 minūtes un gatavasby Jeļena Kuzmenko
- Kad atkal gaidāms lietus un straujš aukstuma vilnis -kaut kas tuvojas, brīdināja sinoptiķisby Sandra Ločmele