Vienmēr glabāju skapī kādu konservu burciņu, kad viesi jau ir pie sliekšņa, man vienmēr palīdz tik vienkāršas un garšīgas sviestmaizes.
Šīs sviestmaizes gatavoju gan svētkos, gan darba dienās, sanāk diezgan lētas un nekad nepaliek uz galda.
Šādas sviestmaizes var pagatavot ar pilnīgi jebkuru maizi, es gatavoju ar pelēko maizi.
Ēdienu gatavošanai mums būs nepieciešami šādi produkti:
Pelēkā maize
Konservētas šprotes
Dilles
Vārīta ola 2 gab
Svaigs gurķis
Sāls
Majonēze 2 ēd.k
Gatavošanas metode:
Atveriet brētliņu burciņu, nolieciet zivis uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu.
Maizi sagriež porcijās, apcep uz sausas pannas līdz zeltaini brūnai no abām pusēm vai apcep tosterī.
Olas iepriekš izvāra un sarīvē uz smalkās rīves.
Svaigu gurķi sagriež nelielos kubiņos un liek bļodā ar sarīvētām olām.
Smalki sagriež dilles un liek bļodā.
Lasi vēl: Ne recepte, bet zelts – Šīm kotletēm pat nav nepieciešams piedeva: es sarīvēju desiņas un pievienoju kartupeļiem
Pielej nedaudz majonēzes un kārtīgi samaisa.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- Rudens nebūs, pēc atvasaras mūs sagaida pat ledainas naktis: laika prognoze mainās uz slikto pusiby Sandra Vīgante
- Elle kinologiem un saimniekiem: nosauktas suņu šķirnes, kas ir visgrūtāk apmācāmasby Laura Andersone
- Man jāiet uz darbu, bet mana mamma paziņo, ka pieskatīs savu mazbērnu tikai tad, ja es par to maksāšu nauduby Laura Andersone